Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά από τους Παίδες του Εθνικού!


Έχοντας εξαιρετική παρουσία στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Παίδες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κέρδισαν την Φθία Λαμίας με 3-1 σετ και έκαναν καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της προνομιούχου δεύτερης θέσης στα προκριματικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ξάνθη.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ζλατιλίδη μπήκαν δυνατά πήραν μικρό προβάδισμα αλλά η αντίδραση της μαχητικής ομάδας της Λαμίας ήταν άμεση και με ανατροπή μπήκαν μπροστά στο σκορ που κράτησαν μέχρι το τέλος κερδίζοντας το πρώτο σετ με 22-25. Η ήττα στο πρώτο σετ αφύπνισε τους παίκτες του Εθνικού που μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ προηγούμενοι με 6-1, όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες της Φθίας μάζευαν την διαφορά και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο(13-12). Οι παίκτες του Εθνικού κράτησαν την διαφορά ενώ με ψυχραιμία στο τέλος την αύξησαν κιόλας στους πέντε πόντους για το τελικό 25-20.

Στην τρίτη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 5-5, εκεί η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε με τους Κωσταντίνο Τέλιο και Τσιρόπουλο στο σέρβις να πάρει μεγάλη διαφορά(14-7) την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος κάνοντας το 2-1 σετ. Στην τέταρτη περίπου οι παίκτες του Εθνικού μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι και πήραν μεγάλο προβάδισμα από νωρίς με το 11-1 να δίνει την δυνατότητα στους παίκτες του Εθνικού να χαλαρώσουν, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Λαμίας να μειώσει αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα την ομάδα της Αλεξανδρούπολης που έφτασε στη νίκη με 3-1.

Πλέον η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κρατά την τύχη στα χέρια της, και στο αυριανό παιχνίδι με τον Πήγασο Πολίχνης στις 15:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» θέλει τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παίδων.

Διαιτητές: Δήμου, Κυριακίδης, Ζουμπούλη(Σημειώτης)

Τα σέτ: 3-1(22-25, 25-20, 25-15, 25-12)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης(Δημ. Ζλατιλίδης): Χαραλαμπίδης, Τελιος Κ., Τσέλιος, Τσιρόπουλος, Καραπιπέρης, Αναστασόπουλος, Παρασκευάς(λ)/ Αρετσόπουλος, Χατζίδης, Τέλιος Θ., Χατζηγιάννης, Ποιμενίδης

Φθία Λαμίας(Χρ. Μακρής): Κοντοκώστας, Κοκκοτάς, Μάνος, Φλώρος, Αραμπόπουλος, Γαληρόπουλος Κ., Γαληρόπουλος Θ.(λ)/ Νερόλης, Μακρής, Παππής Κ., Παππής Σ.